Illustrerad toalett

Det finns få saker som är lika frustrerande som stopp i toaletten. Oavsett om det händer på jobbet, hemma eller hos en vän så är det en situation som måste hanteras snabbt och effektivt. Ibland har man helt enkelt använt för mycket eller fel sorts papper. Men vad ska man egentligen göra när man står inför detta jobbiga problem? I den här artikeln kommer vi att gå igenom några enkla steg du kan ta för att lösa stopp i toaletten på ett säkert sätt. Läs vidare för att lära dig mer!

Steg 1: Använd en vaskrensare

En vaskrensare kan vara en effektiv lösning för att få bort stopp i toaletten. Dessa verktyg kan hittas på de flesta byggvaruhus och är enkla att använda. För att använda en vaskrensare, börja med att sätta in den i toaletten och försök försiktigt att trycka den ner och upp. Detta kommer hjälpa till att lösa upp eventuella blockeringar som kan finnas i avloppet. Fortsätt att använda vaskrensaren tills toaletten är helt klar.

Steg 2: Använd en toaborste

En annan lösning för att lösa stopp i toaletten är att använda en toalettborste. Denna metod är särskilt effektiv när du har ett mindre stopp i toaletten. För att använda en toalettborste, börja med att hålla den i toaletten och röra den upp och ner. Detta kommer att hjälpa till att bryta upp blockeringen och göra det lättare att spola ner den.

Steg 3: Använd en vattenkokare

Om inget av ovanstående steg fungerar, kan du prova att använda hett vatten. För att göra det, värm vatten i en vattenkokare eller kastrull på spisen och häll sedan det varma vattnet ner i toan. Ett tips för att samla mycket vatten är att fylla upp det i en hink. Var noga med att hälla vattnet försiktigt och långsamt, för att undvika att vattennivån i toalettstolen blir höjd och eventuellt översvämmas. Når vattnet en hög höjd kan du testa hälla i lite diskmedel. När vattnet börjar sjunka kan du upprepa proceduren med jämna mellanrum. Låt vattnet verka i ca 10–15 minuter innan du försöker att spola ner toaletten igen.

Steg 4: Kontakta en professionell

Om inget av ovanstående steg fungerar, kan det vara dags att kontakta en professionell VVS-montör. De har verktyg och kunskap för att lösa även de mest svåra stoppen i toaletten. Det kan vara lite dyrare än att försöka att lösa problemet själv, men vara värt det för att undvika större skador och problem i framtiden. Vi på KI RÖR AB hjälper gärna till och erbjuder alltid fasta priser med snabb service! Kontakta oss här.

Categories: