Vårt VVS-företag tar stolthet i att leda ombyggnationen av den historiska Grimstaskolan. Grundskolan byggdes år 1956 och är designad av de framstående arkitekterna Gösta Nordin och Olof Ellner. Med en stabil erfarenhet av projekt i kulturellt värdefulla byggnader, ser vi fram emot att modernisera och uppdatera skolans faciliteter till dagens standard samtidigt som vi bevarar dess ursprungliga charm och arkitektoniska värde.

Beställare: Metrolit Byggnads Aktiebolag

Ordervärde: cirka 14Mkr.

Omfattande Renovering och Tekniska Systemuppgraderingar

Projektet fokuserar på en total renovering av Grimstaskolan, belägen i hjärtat av Grimsta, nära Vällingbys tunnelbanestation. Skolan, som idag rymmer ca 550 elever, står inför en omfattande förvandling som inkluderar:

Fullständigt Utbyte av Tekniska System: Vi byter ut alla skolans tekniska system, inklusive avancerade VVS-lösningar, för att säkerställa en energieffektiv, hållbar och kostnadseffektiv drift.

Total Renovering av Tillagningsköket: Vårt team hjälper till i en komplett omvandling av skolans kök, med målet att skapa en mordern och funktionell matlagningsmiljö som möter både nutida och framtida behov.

Bevarande och Moderniserande Hand i Hand

Som en grundskola med stor historisk och kulturell betydelse, grönklassad av Stadsmuseet, är Grimstaskolan en symbol för det lokala kulturarvet. Vårt projekt balanserar skickligt mellan bevarandekrav och moderniseringsbehov, vilket säkerställer att skolans ursprungliga estetik och arkitektoniska detaljer bevaras samtidigt som dess faciliteter uppdateras till moderna standarder.

Categories: